
Tom Helsen
Founder Caffe Mundi
“Koffie is mijn passie! Het leuke aan koffie is dat je elke dag opnieuw verrast kan worden door het smaken pallet dat je uit één koffie kan halen. Met onze 3 zaken hebben we de perfect mix waarbij we het ganse proces van A tot Z in eigen handen nemen. Het begeleiden van anderen in het zetten van de perfecte tas koffie is één van mijn favoriete bezigheden binnen Cross Roast. De koffie die ik het liefste drink? Een Afrikaanse koffie kan me altijd smaken maar ook Panamese koffies zijn mijn favoriet!”

Isabelle van Echelpoel
Founder Caffe Mundi
“Mijn passie voor koffie wil ik graag met iedereen delen, daarom heb ik samen met mijn partner Tom enkele jaren geleden besloten om Caffe Mundi en Cross Roast te starten. Tijdens het koffie branden ga ik steeds op zoek naar de meest verfijnde aroma’s in een koffie en dat is een uitdaging waar ik van hou. Om een koffie als favoriet te kiezen, is moeilijk te zeggen gezien elke koffie zijn mooie eigenheid heeft. Ik drink persoonlijk wel liefst V60 koffies omdat dan de echte karakteristieken van de koffie naar boven komen.”

Hannah Schiltz
Head Barista at Caffe Mundi
Bij Caffe Mundi komt mijn passie voor smaken en geuren helemaal tot zijn recht. Ik vind het boeiend om iets te eten of drinken en alle verschillende aroma’s te ontdekken en ervaren. Dat is bij koffie niet anders, en daar zetten we dan ook helemaal op in. Alle bonen worden zorgvuldig geselecteerd en gebrand; en als barista’s gaan we op zoek naar de ideale zetmethodes, zodat ze ten volle tot hun recht komen. Het is fijn te om het hele proces van zo dichtbij te ervaren, om te experimenteren met recepturen en er elke dag nog over bij te leren. Een bepaalde boon kan zo anders als filter of als espresso smaken, en dat intrigeert mij! Die kennis delen we hier met plezier met onze klanten, zodat ze ten volle kunnen genieten van hun koffietje.
Ik ben steeds te vinden voor een haver cappuccino om op te warmen of een florale filterkoffie met de nodige aciditeit.

Sarah Schulpe
Barista & Trainer

Charlotte Van Nuffel
Barista at Caffe Mundi
Door de vaak van generatie naar generatie overgedragen kennis en arbeid van de boer komt er de koffiebes. Die wordt dan door middel van telkens unieke processen omgezet naar de koffieboon. Deze komt vervolgens terecht bij mijn collega’s van Cross Roast, die met hun eindeloze passie voor het product de groene bonen branden tot verse blends en unieke single origins. Deze koffiebonen komen vervolgens in mijn handen terecht. Ik zorg voor de finishing touch en probeer van deze kostbare bonen het best mogelijke eindproduct te maken voor jullie. Een eer eigenlijk.
Ik hou van natural koffies. Met een dubbele espresso, liefst een beetje funky, maak je me enorm gelukkig. Daarnaast ben ik ook een enorme thee-snob. Voor alle thee-weetjes en vragen kan je bij mij terecht.

Lieze
Barista at Caffe Mundi
Voor mij betekent ‘Specialty Coffee’ meer dan een goeie koffie, daar hoort ook goede hospitality bij. Door een lach of leuke babbel smaakt een lekkere koffie nóg beter.
Ik heb het hele proces, van plant tot koffie, mogen zien op plantages in India. Hoeveel tijd en kennis de boeren in het telen en verwerken van koffie steken, is ongelooflijk. Het is belangrijk dat een goede barista dit weet en apprecieert.
Dit komt allemaal perfect samen bij Caffe Mundi. Hier schenken we evenveel aandacht aan de koffiebonen en het proces erachter als aan de klant.
Als eeuwig leergierige coffee geek doe ik ook niets liever dan koffies cuppen en recepten creëren. De verschillende smaken die je in een koffie kan terugvinden of op welke manieren je deze kan beïnvloeden zijn eindeloos. Samen met het hele team van Caffe Mundi en Cross Roast halen we het beste uit elke koffie. De kennis hier is verbluffend.
Coffee is a fruit! Dit zinnetje is mij sinds het begin bijgebleven. Daarom kies ik vaak voor een funky of zoete koffie met de nodige aciditeit. Liefst een dubbele espresso maar V60 op een langzame ochtend is ook heerlijk.